“LOS ROMERALES” STATE SCHOOL

imagen-principalLocation: Sotos, Cuenca
Ownser: Castile-La Mancha Regional Government, Department of Education and Science in Cuenca.
Design: José Enrique Fombella Guillem
Construction supervision: José Enrique Fombella Guillem
Date: 2009

A small entrance porch and a public multi-use space were added to a rural infant school.

The multipurpose hall is located in front of the entrance to the school like a coloured-concrete box on glazed, white brick walls.

Inside, there are two kinds of light: the windows at the north and south ends produce uniform light, while the small windows in the east and west façades generate dynamic movement through the inside space as the light changes with the passing hours of the day.

The outside pedestrian gallery is supported by slender, multi-coloured metal pillars, inclined at an angle to add dynamism, making the gallery look as if it were about to take off. Functionally, it acts as a porch, an entrance and as the opening curtain to the current existing building.